De Jozefienen leeft

Onze school leeft, en dat voel je ook in de activiteiten die we organiseren. Beleving staat bij ons centraal. Lees hier wat we jou allemaal te bieden hebben:

Studiereizen

Onze school ligt in hartje Brugge en daar genieten we ook met volle teugen van. We ontdekken niet alleen het Venetië van het Noorden maar trekken er ook meermaals op uit. De Jozefienen organiseert jaarlijks excursies en studiereizen in het binnen- en buitenland. In de derde graad verkennen we volop Europa met studietrips naar of bezoeken aan internationale handelsbeurzen in Spanje, Nederland, Duitsland, Tsjechië … Ook nemen we graag deel aan boeiende en unieke projecten in bijvoorbeeld het Europees Parlement. De wereld ontdekken doe je bij ons dus niet alleen binnen de klasmuren! En als toemaatje is er in de paasvakantie zelfs nog de jaarlijkse (vrijwillige) citytrip voor de leerlingen van de derde graad.

Uitwisselingsprojecten

Naast de diverse studiereizen organiseren we ook enkele internationale uitwisselingsprojecten waarbij we ons nog meer onderdompelen in de manier van leven, studeren, handelen, werken … van andere Europese landen. Zo is er onze traditionele uitwisseling met enkele Zweedse economieklassen voor de leerlingen 6 Marketing en ondernemen. Maar je kan ook bijvoorbeeld je Frans bijschaven door een uitwisseling met Franstalige groepen. Onze opleidingen leggen hun focus ver voorbij de eigen landsgrenzen want we willen dat je als wereldburger je eigen toekomst kan vormen.

Leerondernemingen

We geloven er sterk in dat je ‘al doende leert’ en daarom gaan we in heel wat richtingen aan de slag met een leeronderneming. We kiezen hierbij steeds voor de aanpak die het best bij jouw richting aansluit: bv. een Jieha-bedrijfje, de schoolwinkel The Box, miniondernemingen, virtuele leerbedrijven … Maar het komt wel steeds op hetzelfde neer: de kennis en vaardigheden die je oppikt tijdens de les, pas je onmiddellijk praktisch toe. Het leuke aan zo’n projecten is ook dat je volop je eigen accenten kan leggen. Het meest zichtbare voorbeeld van zo’n leeronderneming is ongetwijfeld onze leerwinkel Jos & Fien van 7 Retailmanagement in de Noordzandstraat.

Entertainment

De Jozefienen is niet alleen een school waar je komt om te leren. Ook buiten de lessen creëren we graag sfeer en gezelligheid. De leerkrachten van Team Entertainment zorgen voor tal van evenementen en happenings. We starten begin september met een heuse kick-off. Ook is er het jaarlijkse galabal voor de leerlingen van de 3e graad We sluiten het schooljaar traditioneel af met een spetterende proclamatieviering voor onze laatstejaars.

Leef je uit!

De boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom doen we er alles aan om jou tijdens de pauzes allerhande ontspanningsactiviteiten aan te bieden. Zo kunnen sportievelingen onder jullie terecht in de turnzaal voor badminton of in Tabigha voor onze minivoetbalcompetitie. Slagen jij en jouw klasgenoten erin om het leerkrachtenteam ‘de oldtimers’ te kloppen? Tussen de middag kan je met je vrienden en vriendinnen gezelschapsspelletjes spelen. Wie van theater of drama houdt, kan zich engageren voor onze jaarlijkse podiumproductie. Daarnaast is het ook mogelijk om met jouw klas deel te nemen aan de TOP-X-quiz en misschien winnen jullie wel een daguitstap naar een pretpark. Twee keer per jaar voorzien we in de pauzes een week lang tal van activiteiten met onze winterse week in januari en onze zomerse week in mei. Daarnaast draaien we ook regelmatig muziek tijdens de speeltijd.