3e graad      arbeidsmarkt

5 en 6 organisatie, onthaal en sales

geboeid door de werking van een onderneming

De derde graad Onthaal, organisatie en sales is een praktische richting voor wie geboeid is door de werking van een onderneming. In deze richting gaan we competenties ontwikkelen met betrekking tot onthaal- en verkoopactiviteiten. Hierbij zijn communicatieve en sociale vaardigheden van groot belang. We leren op een professionele manier communiceren met klanten en bezoekers.
Daarnaast komen digitale vaardigheden aan bod aangezien we de documenten- en informatiestroom van een bedrijf bekijken en verwerken.

VAKKEN

5e jaar

6e jaar

Algemene vorming

Godsdienst

2

2

Maatschappelijke vorming

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Wiskunde

2

2

Talenvorming

Nederlands

2

2

Frans

2

2

Engels

2

2

Duits

1

1

Specifieke vorming

Onthaal, Organisatie en Sales
– Onthaal en Organisatie
– Marketing en Sales
– Visual Merchandising
– Blokstage
– Wekelijkse stage


6
5
2
2
4


3
6
2
1
7

TOTAAL LESUREN zonder stage

28

26

Door de wekelijkse retailstage in deze richting had ik zin om te gaan werken na het afstuderen in de Jozefienen. Ik ben dan al snel gestart in de Sales. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor mijn klantenbestand en de verkoop. Zowel de administratieve ict-taken als de leerstof van verkoop gebruik ik nog dagelijks om mijn verkoopcijfers te behalen.
Tijdens de stages leerde ik omgaan met klanten en ontdekte ik mijn sociaal en commercieel talent. Mijn job is heel uitdagend en ik zal de mooie momenten bij de Jozefienen altijd blijven koesteren.

Freya D’hoore – Accountmanager Building Blocks